sâmbătă, 2 martie 2013

Nea Fănele, fii bărbată !



NOTĂ: Orice asemănare cu întâmplări sau persoane reale este absolut întâmplătoare. :)


Nea Fănel e un bonom (DEx - om blând și credul, cu gusturi şi purtări simple). Îi lipseşte, însă ceva foarte important pentru a putea fi un conducător de sector adevărat sau un înlocuitor de manager adevărat, o calitatea importantă, ca să parafrazez pe cineva, îi lipseşte oţâr` de ciment în coloana vertebrală.

Păi cum altfel ai accepta să rămâi la comanda unităţii dar să fii doar de facto? În perioada 13-15.02.2013 când madame era în concediu de odihnă dar ocupată cu răutăţile zilnice în biroul personal (de derector) accepta să semneze doar în baza indicaţiilor. Chiar şi un CCR s-a ţinut în acel birou că doar madame trebuie să audă tot ce se vorbeşte.
Că nu înţelege întotdeauna, că partea tehnică, financiar-contabilă, de producţie, reprezintă pentru ea probleme cu foarte multe, multe necunoscute este altceva. 

Pe 01.03.2013 madame iarăşi a dorit să ne arate că nimeni şi nimic nu gestionează unitatea fără implicarea sa nefastă. Deşi în concediu, ordine şi dispoziţii pe bandă rulantă, iar Fănel, ca de obicei, un bun executant.
Şi nu numai, adresele făcute de două persoane din unitate, la fel ca data trecută, au fost puse la mapă separat, pentru data de 04.03. Că trebuie respectate indicaţiile madamei, ce vine de la cei 2 trebuie să ajungă la mine, tu nu te bagi. Şi Fănel, cel mititel, ce era să facă?

Aproximativ la ora 1150 madame s-a plictisit de monotonia profesională, ea obişnuită cu o adrenalină impresionantă şi a plecat. Nu orişicum, ci cu Dusterul unităţii. Şi cum putea să se acopere fără să-i ceară lui Fănel să o însoţească? Ca Bubico, Fănel, galant, îl ştim cu toţii, a deschis madamei portiera, aceasta având braţele ocupate cu un buchet de flori, apoi cuminte şi credincios s-a instalat pe bancheta celor mici, printre jucării.

Ce s-a întâmplat mai departe … în versuri:

Strofa I
Strofa II
Nea Fănel cel mititel,
S-a scăpat un pic pe el,
Când madame s-a strâmbat,
Fi-al dreaqu de bărbat!
Treci aicea, la cărat.
Şi cu florile la piept,
Gândul amorf şi inert,
Florile el a dus sus,
Copii: tati, tati, ce-ai adus?
Nu e tati, spune ea,
Este jucăria mea!


Nu mai trecem peste modul în care individa  a intrat de fiecare dată în unitate. Director, nedirector, odată ce eşti în concediu trebuie să te supui regulilor. Dar îi intră tot familionul în unitate ca pe moşia proprie de ce ne mai mirăm. Ce contează că este în concediu, secretariatul, logistica unităţii, birotica, devin personale când ai o funcţie aşa însemnată. 

În anul 2009 am cunoscut o situaţie identică. Un înlocuitor de director, sătul de dispoziţiile abuzive ale directorului aflat în concediu, conştient că el răspundea de rezultatele nefaste, i-a arătat respectivului calea de ieşire din unitate. Dar cei ca el se nasc mai rar, nu Nea Fănele?


1215 – 01.03.2013. Un lucrător de la PMT Craiova cere unui colaborator al blogului date despre prezenţa DJ-24-DGP, aceeaşi maşină ce a transportat sacii de ciment, pe strada cu vila în construcţie. După finalizarea activităţii ce tinde să devină o obişnuinţă maşina de la S.C. LOVer S.A. se deplasează la penitenciarul din Bariera Vâlcii, venind dinspre Nord.

Amuzat, colaboratorul nostru deconspiră intenţionat informaţia la nivelul S.C. LOVer S.A.. Agitaţie mare, telefoane, care încet, încet îi arată adevărul. Sub auspiciile efectuării unui ajutor colegial pentru un coleg de la PMT Craiova, gospodarul G.V. şi un şofer, plecaţi în jurul orei 1130, au cumpărat materiale de construcţii pe care le-au transportat la vilişoară.

Ca să încerce să se acopere, intrat în fibrilaţiile produse de, era clar, un nou articol, omul nostru cel gospodar se milogeşte prin curtea PMT Cv. până obţine ceva deşeuri să justifice acţiunea. Conştient că ochi ageri îi aşteaptă sosirea recurge la o stratagemă. Coboară în faţa S.C. LOVer S.A., la 1340,  iar maşina în cauză continuă deplasarea la Ferma Leu. Continuă deplasarea pe jos, mersul pe jos face piciorul frumos, încercând să nu existe o evidenţă a lipsei sale din unitate de 2 ore, sau o legătură între maşina în cauză şi domnia sa, dar degeaba.  Ajuns la PC 2 dă nas în nas cu colaboratorul nostru ce, dintr-o poziţie ce-i permitea să vizualizeze 4 km din DE 70,  savura, tacticos, o ţigară.


Morala: Te mai miri de ce în cazul unui eveniment negativ, omul nostru cel gospodar susţine că-i lipsesc anumite bunuri din gestiune? Cei care cunosc speţa ştiu la ce mă refer.


UPDATE: Se spune că, pentru data de 01.03.2013 nu ar exista nici măcar decizie de înlocuire a madamei. Mai mult de atât, sursele noastre susţin, un aspect înă neverificat recunoaştem, că madame ar fi dispus la 1 oră de la cele menţionate, constituirea unui nou Registru intrări-ieşiri auto unitate (18446), pentru a-l face pierdut pe cel vechi în situaţia în care cineva, cumva, ar dori să facă o analiză a modului de utilizare a parcului auto în interes personal.

12 comentarii:

  1. Sa-i tinem minte pe acesti supusi si colaboratori ai ei atunci cand individa va pleca, sunt croiti dupa acelasi calapod.
    Supusi datorita incompetentei si colaboratori buni ca au coloana vertebrala ca si a ei.
    Cum sa te opui deciziilor gresite daca tu esti pamant de flori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu asta este relevanta , oricum nu o ajuta decat cei care sunt la fel ca ea si nu inteleg ce se intampla . e normal ca noul sef de logistica sa fie alaturi de ea ca doar multe din ceea ce tine de partea lui stefan sunt strans legate cu activitatea ei si daca la achizitii se pricepea la logistica e praf .

      Ștergere
  2. Plagiat, dar interesant:

    E încă februarie, dar un soare frumos
    Îmi pregăteşte sângele de primăvară.
    Lumina mă-ntoarce pe faţă, pe dos,
    Mă scoate cu tractoarele afară.

    Îmi vine să seamăn încă de mâine,
    Grâu, porumb şi secară,
    Până n-ajung toate ruine,
    Şi ne facem cu toţii de-ocară.

    Cine-mi citeşte poemul zălud
    Va zice - tinere încuie-te-n casă.
    Dar sunt alte glasuri ce strigă aud,
    Se roagă de vârstă-mi: lasaţi-l să iasă.

    Cine va fi înţelept, pragmatic şi iertător,
    Va trece zâmbind pe lângă mine,
    Că-s om ca şi el, fericit că mă dor,
    Bucatele lumii ce pot fi multe, dar şi puţine ...

    RăspundețiȘtergere
  3. M-am umflat de ras. Tare articol. Sa traiesti scriitorule.
    Fane , dezamageste in fiecare zi.RUSINICA....

    RăspundețiȘtergere
  4. Mavromati said...

    Ma numesc Mavromati si nu-mi vine sa cred ce am citit despre Pelendava . Cunosc bine unitatea si specialistii de acolo ( daca mai sunt ).Cand am auzit prima data de impunerea respectarii legii achizitiilor publice si anularea redistribuirii de produse GAZ in cadrul sistemului , am crezut ca e o gluma proasta . Nu mai exista juristi la ANP ? Nu mai gandeste nimeni la DEA ? Nu pot spune decat... PACAT ! Pacat de munca depusa , de plnurile care existau si de viabilitatea lor .Imi pare rau de colegii de acolo care au transpirat si au visat sa fie macar felicitati pentru munca si daruirea lor . In ziua de azi ( din pacate )profesionalismul si daruirea sunt ...piese rare . Ii salut cu respect !
    02.05.2010, 19:17:00

    RăspundețiȘtergere
  5. M-am stricat de ras, le ai cu picsul, sa o tii tot asa. Ai bagat frica in ei, vor veni pe rand sa se disculpe, le este frica ca sunt vinovati de furturi, incompetenta si dezinteres.

    RăspundețiȘtergere
  6. tati , tati , ce ari maine ?

    RăspundețiȘtergere
  7. asa a zis (editat Admin) si cand i s-a spart magazia . In realitate erau de mult prin alte parti toate sculele de a spus ca i s-au furat ! Cred ca mai degraba a inscenat furtul ca sigiliile nu au fost puse la magazie si comisia de cerceteaza a aflat tot , numai sa aiba curajul sa scrie constatarile adevarate .

    RăspundețiȘtergere
  8. cred ca aveti o informatie gresita intr-un articol anterior . Nu TM i-a lucrat instalatia sanitara , i-a lucrat Leo de la centrala termica .

    RăspundețiȘtergere
  9. Care Leo? cel care la prins Craioveanu ca sustragea furaje din jgeabul porcilor?(comisia de disciplina ,reduceri salariale). Pai da ...HOT LA HOT...

    RăspundețiȘtergere
  10. am auzit ca si Leo asta se da mare crai ...asa ca aviz amatoarei..:))

    RăspundețiȘtergere