vineri, 15 martie 2013

Pentru cei cerebrali


NOTĂ: Prezentul articol reprezintă un pamflet. Orice asemănare cu întâmplări sau persoane reale este absolut întâmplătoare. :) Dacă asemănarea este prea izbitoare, luaţi în considerare art. 6 din Legea nr. 571/2004. Dacă nici aşa nu-i bine ne bazăm pe avocat. :) 

Astăzi este ultima de zi de formulare a obiecțiilor la RAPORTUL pe care l-am amintit într-un articol anterior. Din păcate, până în prezent, madame nu a făcut nici un demers constructiv, nu a adus la cunoștința specialiștilor decât ... pe mail, respectivul RAPORT, nu a nominalizat nici un grup de lucru pentru a analiza RAPORTUL menționat, nu a organizat nici o întâlnire de lucru în vederea formulării de obiecții.

Madame se ocupă după cum se vede de răzbunări personale, de orice altceva decât de ceea ce trebuie. Holurile răsunănumai de hi, hi, hi și ho, ho ho. Poate pare o glumă pentru ea faptul că este director al acestei instituții. Orice om pragmatic și cât de cât cu capul pe umeri poate gândi la fel ca ea, este o glumă să ajungă pe această funcție.

O glumă tristă cu efecte negative mult mai rapide decât s-ar fi așteptat oricine. Câteva exemple ar fi elocvente privind ocupațiile războinice ale madamei:
· pe 18.01.2013 a comis un fals intelectual cu ocazia modificării aduse unui calificativ profesional pentru o persoană de asemenea indezirabilă pentru madame, persoană din categoria celor cărora individa le dorește plecarea;
· pe 25.01.2013, la câteva zile după primirea atenționării de la Administrația Naționalăa Penitenciarelor, madame dispus atenționarea a 9 salariați și sesizarea comisiilor de disciplină împotriva a încă 3, din care 2 erau deja pe rolul comisiei de disciplină ... pentru aceeași abatere;
· tot la sfârșitul lunii ianuarie madame mai sesizează comisia de disciplină tot pentru o persoană din categoria celor cărora individa le dorește plecarea;
· pe 28.02.2013 madame rămâne peste program dar ceea ce părea la început muncă suplimentară în interesul unității se arată a fi răzbunări personale. Lucrătorul de secretariat, oprit din ordin peste program, este nevoit să înregistreze la o oră de la sfârșitul programului o grămadă de solicitări orientate doar împotriva unui sector de activitate, care de care mai absurdă;
· tot pe 28.02.2013, văzând că nu reușește să schimbe din persoanele ce le considerăindezirabile, pentru a-și aduce prietenele de cafea din PMT, solicită efectuarea unei misiuni de audit în Penitenciarul Pelendava susținând în cercul cu câțiva amici, din care unul a devenit recent sursa noastră, prietenia cu doamna Ani, prietenie ce o va ajuta să scape de cele 2 indezirabile;
· și alte, multe alte ocupații războinice despre care am scris sau încă nu am scris.


Exodul specialiștilor. Conștienți de ceea ce urmează, cei ce pot au plecat, cei ce vor doresc să plece:
· M.E., ofițer specialist informații clasificate. Mutat la P. Craiova din 01.04.2013;
· G.M., ofițer specialist PSI, MSU și SSM. Mutat la P. Craiova din 01.04.2013;
· C.M., ofițer specialist achiziții publice. Intenționeză să se mute la P. Craiova;
· V.D., ofițer inginer agronom. Intenționează să se mute pe postul de ofițer specialist PSI, MSU și SSM;
· D.S., ofițer specialist. Intenționează să se mute pe postul de ofițer specialist PSI, MSU și SSM;
· D.Z., maistru mecanic utilaje agricole. Intenționează să se mute pe postul de maistru logistică;
· etc.
UPDATE: B.I. ofiţer, inginer zootehnist.Intenționează să se mute pe postul de ofițer specialist PSI, MSU și SSM;


Deși mâine este o ultimă zi în care cei interesați de bunul mers al unității mai au șansa de a-și spune punctul de vedere într-o problemă cu posibile implicații negative, este o zi de CCR în care madame speră săreușească să nominalizeze un conducător auto, absolvent de facultate (A.R.) în urmă cu câțiva ani, semnatar al listei lui Schindler .... pe postul de maistru mecanic utilaje agricole.
Se pare că dorește foarte mult acest lucru din motive deloc oneroase. Pentru că ceea ce ați citit și voi despre prejudiciile grave datorate deciziilor madamei cu privire la coordonarea Fermei Leu, prejudicii ce vor afecta substanțial prețul de cost al produselor în maxim 2 luni, se datorează faptului că doi oameni au avut curajul să scrie: cel ce a semnalat debandada de sub coordonarea d-lui C.C. și șeful cel mare al acestuia ce a solicitat reîntoarcerea ofițerului agronom la coordonarea sectorului, tocmai datorită prejudiciilor ce au cauzat afectat lucrările agricole cât și strângerea recoltelor din toamna anului 2012.

Pentru că ar fi indicat ca unii dintre dumneavoastră, mai neâncrezători față de cele scrise pe blog, să stați de vorbă cu specialiștii din eșaloanele inferioare. Specialiști ce nu au fost niciodată consultați la luare deciziilor, specialiști ce nu au fost sprijiniți și nici lăsați să vorbească.
Poate vă amintiți de unul din aceștia, când, recent, la ședința cu personalul de acum câteva zile, a susținut că s-a ajuns aici datorită celor care nu și-au făcut treaba, nu au aprobat referatele de necesitate și au pus mereu piedici sectoarelor implicate în producție. Probabil vă amintiți și replica memorabilă a madamei, ce a găsit motivul să susțină arendarea: mazărea cu efecte benefice asupra lactației.

Poate e bună în contextul actual arendarea, dacă ținem cont de faptul că:
· de când s-a fărâmat primul Munax s-au pus numai piedici pentru repararea acestuia;
· de când s-a fărâmat cel de-al 2-lea Munax s-au pus, de asemenea, piedici la repararea acestuia. Aici madame era oricum cointeresată;
· înregistrarea târzie cu falsificarea datei înregistrării raportului privind necesitatea reparării celor 2 tractoare de capacitate mare;
· imposibilitatea efectuării lucrărilor agricole, oricum întârziate din motivele expuse în articolele anterioare, cu tractoarele U 650 disponibile;
· etc.


9 comentarii:

  1. felicitari juristului unitatii pentru atitudinea avuta astazi la consiliul de conducere . Pacat ca sunt putini care au curajul sa ia atitudine . Ceilalti isi merita soarta .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. el a sustinut o atitudine mai exact. De apreciat si asta insa.

      Ștergere
  2. vezi ca madame nu mai pleaca de luni in co , din cauza articolului s-a amanat auditul .

    RăspundețiȘtergere
  3. la consiliul de conducere s-a intamplat exact ceea ce ai scris . Oprea va veni in locul lui Duculescu ca maistru mecanic utilaje . Vancea iarasi a facut ceea ce i s-a spus .

    RăspundețiȘtergere
  4. Despre ce raport este vorba?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu mai conteaza. Desi putea sa fie mai bine daca exista comunicare si munca de echipa, cineva a facut si acest pas. De asta era vorba mai sus la comentarii. Dar o sa revin detaliat dupa amiaza. Acum e intalnirea de cafea cu sursele la Green House. :)

      Ștergere
  5. Despre ce raport este vorba?

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine era daca s-ar fi facut demersuri insistente si bine fundamentate sa se obtina fonduri de la ANP pentru a cultiva unitatea acele terenuri cu porumb + suplimentar subventia de 142 euro/ha!Asta in conditiile in care cineva era suficient de destept si planificat sa se ,,agite" pentru reparatia celor 2 tractoare din timp pentru a nu se ajunge in aceasta situatie.Da,efectele deja se vad.
    Unde este organizarea si planificarea activitatilor?
    Sa fi fost vorba de alte interese sau de ignoranta?

    RăspundețiȘtergere