vineri, 22 martie 2013

UPDATE: Oana, Diana, Lizi şi Ani

NOTĂ: Prezentul articol reprezintă un pamflet. Orice asemănare cu întâmplări sau persoane reale este absolut întâmplătoare. :) Dacă asemănarea este prea izbitoare, luaţi în considerare art. 6 din Legea nr. 571/2004. Dacă nici aşa nu-i bine ne bazăm pe avocat. :)



Supărată pe o hotarăre a comisiei de contestaţii a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor madame continuă eforturile .... împotriva propriilor subordonaţi.

Înarmată cu un teanc de hârtii, după ce, anterior, a trimis, prim mail, vestitul RAPORT, amicei de cafea din PMT, pentru ca prin intermediul d-nei Lizi acesta să ajungă la d-na Ani, madame s-a deplasat joi la Penitenciarul Craiova unde a stat destul de mult de vorbă cu puternica directoare de la audit.


Cu ce se ocupă madame în loc să o preocupe bunul mers al instituţiei şi problemele grave cu care se confruntă aceasta.

Întârzierea repetată la serviciu şi părăsirea deasă şi de durată a unităţii, în timpul programului de lucru, de natură a perturba activitatea prin lipsa aprobării operative a documentelor de lucru sau chiar a proiectelor de decizii, a directorului unităţii.
            Acest aspect poate fi uşor constatat prin verificarea încrucişată a registrul de acces auto din post control cu foile de parcurs ale autovehiculelor folosite de directorul unităţii: Dj-50-PJD, DJ-96-PJD.
Ex. proiecte DZU neaprobate:
-          28.12.2012 – 39 proiecte DZU;
-          21.12.2012 – 1 proiect DZU;
-          04.09.2012 – 5 proiecte DZU;
-          29.08.2012 – 6 proiecte DZU;
-          16.08.2012 – 8 proiecte DZU.




Gestionarea intenţionat deficitară a informaţiilor furnizate de şeful biroului prevenirea criminalităţii şi terorismului şi producerea indirectă de evenimente negative.
            La sfârşitul lunii noiembrie urmare a unei informării primite de la Ş.B.P.C.T. directorul unităţii a dispus efectuarea unei percheziţii contrar punctelor de vedere emise de şeful secţiei Făcăi şi ofiţerii S.D.R.P. de întârziere a acesteia măcar cu 1 zi având în vedere faptul că 1 singur deţinut fusese audiat de lucrătorul B.P.C.T., aspect constatat şi de alţi deţinuţi.
            Prin deconspirarea deţinutului menţionat a fost creată o stare generală de nemulţumire, stare ce a degenerat în data de 29.11.2012 când acesta a fost agresat de un grup de deţinuţi, principalii agresori fiind cei vizaţi de activitatea de percheziţie. Gurile rele spun că, intenţionat, acesta a fost deconspirat fiind un deţinut adus special în unitate de către procurori pentru protecţie. Urmare a incidentului deţinutul a fost transferat şi astfel continuarea cercetărilor de către Parchet a fost îngreunată. Se mai spune că persoana ce a fost denunţată de către deţinutul respectiv era cea care îi remitea madamei valoarea pensiei alimentare pentru juniorul Paul, de la tatăl biologic al acestuia.



Decizii abuzive.
În cele 10 luni de când gestionează destinele Penitenciarului Pelendava s-a făcut remarcată prin:
  • proasta gestionare a fondurilor publice;
  • proasta gestionare a patrimoniului;
  • amestec în activitatea directorilor adjuncţi şi a şefilor de compartimente, fără consultarea factorilor decizionali, de natură a afecta activitatea sectoarelor;
  • scăderea capacităţii de producţie a unităţii şi de aprovizionare a unităţilor penitenciare cu peste 30% ;
  • încălcarea ordinelor şi dispoziţiilor în vigoare ;
  • numeroase prejudicii materiale ;
  • folosirea, în interes personal, a mijloacelor auto din patrimoniul instituţiei cât şi a logisticii unităţii.


Amintim printre aceste decizii:
Decizii privind activitatea sectorului tehnic:
În 19.09.2012 directorul Penitenciarului Pelendava, subcomisar Laiu Oana Valeria, dispune emiterea unei decizii zilnice prin care activităţile de planificare şi realizare a lucrărilor şi producţiilor agricole de la Ferma Leu sunt în directa coordonare a numitului unui tehnician agronom.
Fostul şef de fermă, inginer agronom, este trimis, prin aceeaşi decizie, la reînfiinţata Fermă Vegetală şi Horticolă Făcăi, fermă ce nu va funcţiona niciodată. Decizia a fost luată fără consultarea directorului adjunct tehnic, acesta fiind în concediu.
Prejudicii:  - distrugerea tractorului Munax de către noul şef de fermă într-o noapte, cu prejudiciul estimat 14-17.000 RON.
                    -  întârzierea ireversibilă a lucrărilor agricole, peste 600 hectare nearate, cu un prejudiciu estimat între 407.700 RON - 647.400 RON .

După 2 luni de aventură, pe 19.11.2012, la solicitarea directorului adjunct tehnic se revine la vechea formă de organizare. Tardiv.

Decizii ce au timorat întregul personal:
            Ex. Numai în data de 25.01.2013 directorul Penitenciarului Pelendava a dat 9 atenţionări scrise la personalul din subordine şi a  sesizat comisiile de disciplină împotriva a 3 ofiţer.
            A dat calificativ de bun celor doi directori adjuncţi din subordine în condiţiile în care le-a coordonat activitatea 8 luni din an. De asemenea a sesizat comisia de disciplină împotriva acestora şi a contabilului şef al unităţii motivând în cercul de prieteni că îşi va face propria echipă managerială după înlocuirea acestora din funcţie.
            În data de 28.02.2013 a rămas peste program doar pentru a întocmi hârtii cu solicitări selective doar către lucrători din sectorul economico-administrativ, adrese înregistrate abuziv de compartimentul secretariat la o oră după finalizarea programului de lucru.
            Tot în acelaşi cerc de prieteni a susţinut că va apela a susţinut că va apela la un audit al unităţii la prietena sa, doamna Ani Dumitrache, director Direcţie audit şi că deja i-a solicitat acesteia în scris acest lucru şi că speră că, urmare a  acestui audit să schimbe directorul economico-administrativ şi contabilul şef al unităţii.. Datele ulterioare au confirmat că prin adresa nr. V2 18338/28.02.2013 a solicitat efectuarea unei misiuni de audit.



Decizii privind activitatea sectorului operativ ce au afectat acest sector (notă Admin - vom reveni detaliat  în săptămâna 25-29.03.2013)

4 comentarii:

  1. nu stiu de unde stii asta dar este adevarat . Eram 3 persoane la un bar , era tarziu , si Cone a primit un telefon si a inceput sa o injure si pe ea si pe Bala . Trebuia intr-o ora sa se intalneasca pe centura cu Bala sa-i dea bani pentru Oana . Ceea ce spun acum se intampla cu ceva ani in urma cand Bala mai era director general si era in drum spre casa . Din cate imi amintesc din ce mi-a spus ulterior colonelul , Bala era cu masina de serviciu si cu el mai era si Serpe .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la voi in oltenia exista secrete? sau de asta e acel banc cu casele rotunde? :D

      Ștergere
  2. scrie si de Glava ca vine cand vrea si intra in gestiune , inclusiv in timpul liber si Oana nu vrea sa-l traga la raspundere , iar altii sunt perchezitionati si anchetati pentru lipsurile din gestiunea lui !

    RăspundețiȘtergere
  3. vezi ca Oana se lauda ca e vecina in Bariera cu sora lu Ani !

    RăspundețiȘtergere