miercuri, 6 martie 2013

Bumerangul deciziilor proaste: prejudicii estimate


NOTĂ: Orice asemănare cu întâmplări sau persoane reale este absolut întâmplătoare. :)


BACK NOTA 10. În cursul zilei de ieri, Penitenciarul S.C.LOVer S.A.  a solicitat acordul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor pentru arendarea a 255 ha la Ferma Leu şi 72 ha la Secţia exterioară Făcăi. Tot în cursul aceleaşi zile, câteva persoane, mult mai în temă ca subsemnatul privind beneficiile unui contract de arendă, prin intermediari, mi-au transmis că m-aş fi pripit în acordarea notei, simbolice ce-i drept, lui nea Fănel.

În perioada 01.03.2013-15.05.2013, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat campania de primire a cererilor de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă.
Sursele noastre susţin că sumele în anul 2013 sunt.
-         100 EURO plată unică pe suprafaţă (n.a. la hectar),
-         142 EURO plată pentru culturi în teren arabil.


Beneficiile arendării (calcul doar pe suprafaţa de la Ferma Leu, singura ce pare să-l intereseze pe arendaş):
255 ha x 500 kg. porumb boabe/ha x 1 RON/kg = 127.500 RON
Notă: sumele acordate de APIA revin arendaşului.



Beneficiile NEarendării, sume acordate pe teren lucrat (calcul doar pe suprafaţa de la Ferma Leu):
255 ha x 142 EURO = 36.210 EURO
25.500 EURO x 4,36 RON = 157.875 RON

Nu ştiu cât ar costa motorina folosită arat, semănat, recoltat, etc. pentru cele 255 ha, dar mă îndoiesc că ar costa mai mult de 30.375 RON diferenţa dintre beneficiile arendării şi beneficiile NEarendării, sume acordate pe teren lucrat.

Alte beneficii, ca exemple, ale NEarendării dar cu lucrarea terenului.

a) 255 ha borceag masă verde x 15 tone/ha x 130 RON/tona = 497.250 RON
sau
b) 255 ha iarbă de Sudan masă verde x 11 tone/ha x 140 RON/tona = 392.700 RON
sau
c) 255 ha porumb siloz masă verde x 15,5 tone/ha x 160 RON/tona = 632.400 RON



La un calcul simplu, prejudiciile aduse Penitenciarului S.C. LOVer S.A prin deciziile luate anul trecut de madame Bovary sunt: (trecem peste precedentul periculos creat de madame prin recunoaşterea incapacităţii de a ne ocupa de terenurile aflate în administrare, cât şi de recunoaşterea propriei incapacităţi manageriale)

a) 497.250 RON borceag + 15.000 RON (cost reparaţie Munax)  = 512.250 RON
sau
b) 392.700 RON iarbă de Sudan + 15.000 RON (cost reparaţie Munax)  = 407.700 RON
sau
c) 632.400 RON porumb siloz + 15.000 RON (cost reparaţie Munax)  = 647.400 RON


Aşa cum am menţionat nu am luat în calcul suma de 30.375 RON, diferenţa dintre beneficiile arendării şi Beneficiile Nearendării, sume acordate pe teren lucrat, ce teoretic, în cazul acesta ar fi folosită ca motorină pentru arat, semănat, recoltat, etc.


NOTĂ: Pentru evitarea interpretărilor vă comunic că datele folosite la calculul prejudiciului sunt date din Balanţa furajelor în anul 2013, parte integrantă din Planul de producţie pe anul 2013, plan prezentat la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, conform datelor furnizate de sursele noastre din tehnic.







Aşa cum spuneam într-un articol anterior şi după cum mă avertiza cineva, madame Bovary încearcă să-şi acopere urmele.

Deciziile greşite ale madamei din 19.09.2012 ce au dus la  distrugerea tractorului Munax, la întârzierea iremediabilă a lucrărilor agricole şi a Planului de culturi au fost spălate în Comisia de disciplină, comisie ce lucrează la comandă şi, permanent, curăţă sau încearcă să cureţe de bălării protejaţii madamei.

După clasarea sesizării referitoare la abaterile disciplinare comise de fostul şef de fermă, prin prescriere, doctor X, onor preşedintele comisiei de disciplină, l-a făcut scăpat pe domnul DaVinci. Astăzi, 06.03.2013 este a 91 zi de la sesizarea abaterii disciplinare. Deşi sesizatorul a făcut, în termen, obiecţii la referatul preliminar, doctor X nu mai are altceva de făcut decât să claseze sesizarea din 05.12.2012.

Mai este o sesizare, din 06.12.2012, dar doctor X, specialistul în detergenţi ce dau un alb imaculat, a ajuns, aşa se întâmplă cu cei avizi de putere, să creadă că are aceleaşi prerogative ca magistraţii, şi a conexat 2 sesizări, cu obiect diferit, doar pentru că veneau de la acelaşi sesizator. În sesizarea nr. 2, din 06.12.2012, astăzi este a 90-a zi.

Dar nu asta este important, nu e nici prima, nici ultima comisie de disciplină ce spală sau execută la comandă. Conform art. 41 din O.M.J. nr. 2856/C/2004, madame Bovary are obligaţia de a începe procedurile de constituire a unei noi comisii de disciplină. Nashpa moment. E cam greu să găseşti un nou preşedinte aşa servil.



Tot ieri madame a apelat la vechile prietenii de la Penitenciarul Târgi Jiu şi, cunoştinţele ei de pe malurile Jiului, i-au trimis inginerul constructor de la această unitate pentru a aviza devizele cu materialele folosite la vilă începând cu luna ianuarie. Acestuia i s-au prezentat de către gospodarul bun la toate anumite lucrări efectuate însă în luna iunie 2012. Omul, de bună credinţă, probabil a fost indus în eroare.
Asta în condiţiile în care doamna A., tehnician constructor, de la PMT Craiova, a preferat să-şi ia concediu medical decât să acopere ilegalităţile de la noi.

18 comentarii:

  1. daca nea Micu i-a cerut lui Vali 500 ron si el i-a dat doar pentru ai face devizele este clar cat a pus Vali deoparte in aceste luni . Cred ca de asta si vrea sa plece la pmt ca este mai aproape cu casa si cara mai usor .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bravo nea micu !!!!!!!!!!!!!!! asa-i trebuie la cat de urat s-a purtat cu matale in toti acesti ani !!

      Ștergere
  2. cu aceasta cerere catre ANP Oana a aratata exact ce ai scris , si-a recunoscut propria incapacitate manageriala .

    RăspundețiȘtergere
  3. Tataie la tara primeste pe pamant arendat 800 Kg cereale la hectar, peste tot se primeste aceasta cantitate.
    Sa fie oare tataie de 74 ani un manager mai bun decat managerul unitatii. Se pare ca da, acum mosu vrea sa se angajeze la noi, o fii posibil?

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca ar fi un minut desteapta (ia de unde nu e), ar pleca acum cat este decat pana la gat in mocirla...!

    RăspundețiȘtergere
  5. daca ea pleaca cine ne mai ajuta sa cultivam ciuperci si capsuni?parca astea erau gandurile ei de anul trecut?gasise atata mizerie!!!acum sper ca suntem multumiti, ca vin altii sa ne faca curat si in magazin.speram sa nu o ia si pe ea cu farasul .

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce este amuzant,ca in momentul in care a venit aceasta doamna la PP patronul blogului a salutat cu multa caldura numirea, in ciuda atacurilor care au venit impotriva ei !! Nu pot sa fiu de acord cu atacurile murdare si mai ales cu jignirile la adresa unei femei pentru ca nu este crestineste si mai ales barbateste.Se poate critica decent,mai ales daca critica este sau se vrea constructiva !Sunt sigur ca si admin. e de acord cu mine !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am recunoscut acest aspect in primul articol, am avut doua motive:
      - rugamintea unui prieten comun de a o ajuta;
      - acordarea prezumtiei bunei credinte.

      Care sunt atacurile murdare, care sunt jignirile?

      Presa anilor 2005 este cea care i-a dezvaluit trecutul, eu doar am citat, cu indicarea surselor.

      Prezentul, da, imi apartine.

      Daca doar votul te-a deranjat, te-as ruga sa ai in vedere ca nu se refera la personaje reale, se refera la madame Bovary de Gustave Flaubert.

      Ștergere
    2. Ca sa te convingi. Renunt, temporal, la articolul din aceasta seara, oricum cel actual este destul de interesant.

      Maine astept o miscare impotriva unei surse prezumate a blogului. O sa vezi apoi despre ce este vorba.

      Mi-a spus odata ca-i place sa ma provoace deoarece ii plac provocarile. Raspunsul meu a fost: nu-mi plac provocarile dar raspund la ele.

      O sa citesti maine seara probabil raspunsul meu la noua provocare.

      Ștergere
    3. cred ca ai inteles gresit provocarile . Madame nu te provoca profesional , te provoca personal , provocare din categoria "nea A-dmine sari pe mine" . Iar daca nu ai sarit pe ea te-a luat la ochi , era clar ca fara pasarica ei nu te poate controla .

      Ștergere
    4. e seara , de ce nu citesc nimic ? :(

      Ștergere
    5. nimeni nu traiesti din asta. Cateodata a scrie despre astfel de lucruri devine un sacrificiu, nu o placere.

      Am primit un mail interesant in seara asta. Daca am timp, il asez un pic in pagina, daca nu, probabil maine dimineata ca tot sunt liber.

      Ștergere
  7. a dat decizia aia astazi in care recunosteau intarzierea araturilor sau au schimbat-o pe ultima suta de metrii ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi pare rau ca trebuie sa te corectez,se spune temporar si nu temporal.Eu tocmai la asta ma refeream,la ceea ce scriu unii din anonimii de pe aici cum e si cazul celui de mai sus ! Imi plac si mie postarile alea care au haz,dar cred ca ,cuvinte de genul ,,curva" si alte identice nu isi au locul aici.Ironia fina poate fi acceptata,si oglindeste nivelul de pregatire al individului asa cum si cele murdare care sunt folosite aici.Asta depinde ce iti doresti,o razbunare personala sau o critica constructiva.O sa fac si eu referire aici,daca imi este permis,la unele aspecte pe care personalul PP nu le cunoaste in legatura cu situatia pamanturilor,dar si a evolutiei sau a involutiei PP de-a lungul vremii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai dreptate in privinta acelui comentariu. L-am sters, am mai sters unul ieri. Din pacate nu numai eu moderez comentariile, dar am reglementat si aceasta situatie in seara asta.

      Legat de propunerea ta, te-as invita sa faci un articol pe care sa-l trimiti pe mail.

      Ștergere
  9. Suprfata de teren este in proprietatea ....sau in administrare.De regula proprietar este statul care poate arenda.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. banuiesc ca terenul este in proprietatea publica a statului si in administrarea penitenciarului.

      Ștergere