duminică, 3 martie 2013

M-am născut în mahala


NOTĂ: Orice asemănare cu întâmplări sau persoane reale este absolut întâmplătoare. :)


Melodia poate fi un simbolică pentru un anumit tip de fete ce au reuşit în viaţă. Singura diferenţă, în cazul nostru, ţine de …. caroserie veche, kilometri mulţi, mulţi.


Nu este uşor să-ţi depăşeşti condiţia. Chiar este foarte greu, sunt puţini cei care reuşesc deşi mereu încearcă să uite de unde au plecat, încearcă să lase în urmă ceea ce le-a marcat viaţa. Dar sunt unii, aşa cum este cazul de faţă, când, genetica îşi spune cuvântul.

Nu uita de unde ai plecat. Cand ai făcut primul pas spre viaţă stăteai în dreptul primei uşi de la răscrucea de drum, aveai părul lung şi negru, obrajii înflăcăraţi. Poate ai pornit de la un zâmbet curat, de la o încredere care ar fi fost în stare să se caţăre pe stânci, de la dorinţa de a schimba lumea, de a da foc răului de la rădăcini. Poate vedeai pe stradă oameni trişti şi doreai să mături străzile de neîmpliniri, doreai să aduni unul câte unul gândurile negre şi să le închizi într-un borcan pe care să-l piteşti în locul secret din spatele casei.

Cum mai poţi azi să rezişti? Cum crezi că poţi să te menţii dreaptă cu atâtea răutăţi pe umerii tăi? Cât crezi că te vei mai folosi de oameni? Ce te-a durut în viaţă cel mai tare? Mai ţii minte acum? Când eşti pornită împotriva ta şi împotriva tuturor,  nu-ţi aduci aminte de tot ceea ce nu te-a lăsat la un moment dat sa respiri? Te lauzi că poţi, că poţi să le lasi pe toate naibii şi că pui capul pe pernă seara liniştită ... Dar nu. Seara, piticii tăi de pe creier, de pe constiinţă, de pe suflet, dau lupte seculare. Niciodata nu faci suficient de mult rău, continui mereu, nimic nu-ti dă măsura mulţumirii ... Tu chiar nu ai nimic sfânt?



Încă de când a venit madame Bovary a văzut în noul job şansa de a parveni în viaţă. Contrar legislaţiei conflictelor de interese madame a convins 2 subordonaţi direcţi să aibă relaţii patrimoniale. Şi a scos primul CAR. Lucrurile au denaturat, datoriile s-au înmulţit. Când crezi că ai suficient şi de toate, te întinzi. Colegi, prieteni, amici, aşteaptă cu jind banii împrumutaţi.

După un concediu, decontat, în Nord-ul ţării, am scris ieri de această perioadă, 13-15.02.2013, madame a forţat lucrurile. Vineri a cerut avans de concediu 2400 RON, a primit, aşa cum era legal, 374 RON. Nervi, ţipete, mahalagisme ieftine, ameninţări. La fel ca-n Târgul de săptămână.
Un palier întreg a asistat, neputincios, la datu-n stambă al derectoarei.  

Şi, cum nu putea să nu arate că pentru ea funcţia deţinută printr-o ironie a sorţii este doar un  mijloc de a-şi refula neîmplinirile anterioare, madame a crezut de cuviinţă să ştie toată lumea că beneficiul unui drept legal este doar un apendice al ei. Asupra lucrătorului ce a avut curajul să aplice legea s-au revărsat nu numai ameninţări dar şi strigături demne de mahala: n-am fost eu proastă că te-am avansat şi că nu te-am vânat, lasă că am eu grijă acum de tine.

În optica sclipitoare a madamei, faptul că a semnat o hârtie ce acorda un drept meritat unui funcţionar, era un drept ce aparţinea unei prinţese … de mahala, ca melodia Formaţiei Generic. Trebuie să fii tare prost să confunzi avansul cu avansarea. 



Nu este prima dată când individa dă dovadă că habar nu are prevederile legale. A ajuns în situaţia, ciudată şi hilară de a întrerupe abuziv, concediul de odihnă pentru …. 1 oră.

Pe 01.11.2012, 02.11.2012, 09.11.2012 madame întrerupe concediul de odihnă la 2 ofiţeri pentru 1 oră, respectiv 2 ore. Unul tace, e de înţeles, e DaVinci, celălalt nu. Pentru că e ilegal. Mai mult de atât, se pare că într-una din aceste zile individa a comis şi un fals intelectual, fals ce a fost folosite de A.N.P. la emiterea unei decizii din 19.01.2013.. Dar vom reveni, cu detalii.
Revenind la speţa noastră, legiuitorul a crezut, ce amuzant, că dacă va emite o hotărâre de guvern ce va reglementa aceste situaţii angajatul va fi apărat împotriva abuzurilor, că cei îndrituiţi să aplice legea o vor şi citi. Probabil nu avea de unde să ştie că, 8 ani mai târziu, un anume Mirel Petronel D. va experimenta la rugămintea unui concetăţean.

Fără să existe vreuna din situaţiile expres prevăzute de H.G. 1946/2006 madame arată că este un director dur. Dur, dar fără cunoştinţe sau, mai rău, fără dorinţa şi interesul de a respecta legea. Aşa cum spuneam la început: nu este uşor să-ţi depăşeşti condiţia, genetica îşi spune cuvântul.

16 comentarii:

  1. nea Adminule am vazut ca te intereseaza povestea cu CC. Ti-ai pus intrebarea de ce treneaza asa mult cercetarea lui in comisia de disciplina? Poate cel care-l cerceteaza, doctorul X cum ii spui, este si cel care l-a pus in functia aceea si nu nea Fanel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate,nea Fanel era in concediu;dar isi asuma cineva mutarea acum ?Cum poti acum sa-ti mai recunosti miscarea cind a lasat atitea urme?
      Este doar unul din sfaturile ,,bune'' date de doctor X.

      Ștergere
    2. Interesant. Sincer, nu stiam, o sa verific dimineata. Thanks again for the tip. :)

      Ștergere
  2. plangere penala sa se invete minte , asa ii trebuie !

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu este prima oara ,cand aceasta ingrata jigneste subordonatii,cei din paza isi amintesc cand tipa in gura mare in secretariat ca isi baga p... in toata paza pe motiv ca cineva se invoise fara stirea ei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu vreau sa jignesc ,dar aceasta doamna are un PRINCIPIU pe cat de simplu pe atat de eficient (zice ea): daca faci ca mine esti Ok,daca nu ....chiar daca ai dreptate devii o TINTA.Nu este capabila sa acepte si o alta parere diferita de a ei ,chiar daca interlocutorul are numai intentii bune.

    RăspundețiȘtergere
  5. Intr-o zi aceasta parvenita pe cai pe care le cunoastem cu toti o sa aiba o problema: atunci cand angajatii saturati de atatea jigniri nu o sa mai intre in birouri pana cand nu vine cineva de la A.N.P.

    RăspundețiȘtergere
  6. DaVinci e cel mai obedient lingau ,el este cel ce intocmeste sesizarile catre comisia de disciplina ale lui madame impotriva colegilor, dar de ..a obtinut calificativul de Exceptional trebiue sa dovedeasca loialitate indiferent de principii sau moralitate,de respect sau verticalitata dar scuza-ma DaVinci sunt cuvinte pe care tu nu o sa le cunosti sensul niciodata.LINGAULE!

    RăspundețiȘtergere
  7. intra in secretariat si o sa-i vezi pe geam capatana de maidanez tavalit de hingheri,dar cu limba scoasa gata sa-si linga stapana(pe picioare).:))

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitari celor care isi pastreaza profesionalismul in ciuda vulgaritatilor si frustrarilor la care sunt supusi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Omule,esti incorigibil ! Nu as fi crezut vreodata ca o sa te intorci la marea pasiune,cea care te-a consacrat,blogareala si mistocareala!! E interesant si de urmarit!!Show must go on !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţam, mulţam. E greu însă să transformi o tragedie într-o parodie (comedie), dar mă străduiesc, încercând să nu uit esenţialul. :)

      Ștergere
  10. Cai verzi pe pereti!!!Cainii latra...si madama :) duios vila isi facea!!!si de unitate joc isi batea.

    RăspundețiȘtergere
  11. Haideti ma railor ca o fi bina si ea la ceva.....!

    RăspundețiȘtergere
  12. probabil este buna la ceva din moment de domnul Adi e cu limba scoasa dupa aea si ii pune la dispozitie relatiile sale politice personal .

    RăspundețiȘtergere