marți, 26 martie 2013

Muribund in calea hienelor
Inbox
x

Gardianul Arhanghelului Mihail <molahuomar@gmail.com>
 

  to me - 9 martie
 
 

La infiintarea Penitenciarului Pelendava, de la care a trecut ceva timp, s-a inchegat un colectiv cu bune si rele sau mai bine zis cu buni si cu rai dar care per ansamblu si-a facut datoria. Beneficiind de terenuri agricole si de trei ferme de productie, profilul acestuia a devenit al unui GAZ mai mare la care au fost selectionati sa munceasca persoane private de libertate. De la ferma de vaci si apoi prin atelierul de branzeturi, laptele era procesat si transformat in produse ca branza, cascaval si smantana de consum. De la ferma de porci prin atelierul de sacrificare si prelucrare a carnii, era procesata carnea de porc si vita in produse precum salam, carnati, sunca, cremvursti, parizer si alte produse din carne.

La inceput-atentie !! aceste produse lactate si din carne au fost livrate persoanelor fizice si juridice din urbe fiind infiintat chiar si un punct de desfacere in piata orasului, dar si personalului. Printr-o munca sustinuta si cu implicarea personalului s-a reusit cultivarea terenurilor agricole cu porumb, grau, orz, asigurarea uneltelor si utilajelor agricole, dar si infiintarea unei ferme legumicole la care s-a adaugat suprafata viticola si cea pomicola. Printr-o decizie curioasa, menita sa elimine concurenta cu care erau amenintati ceilalti competitori, livrarea produselor in afara sistemului a fost oprita si inlocuita cu livrarea exclusiv in interior sub pretextul aprovizionarii cu produse a celorlalte penitenciare din zona,penitenciare ale caror GAZ proprii au fost desfiintate. O data cu aceasta masura au inceput atacurile murdare asupra penitenciarului, prin sabotarea productiei, prin amenintari cu deposedarea de terenuri care erau ravnite de protipendada emanatilor regimului comunist din oras si nu numai, lupi tineri in devenire, majoritatea fii si urmasii fostilor nomenclaturisti in marea lor majoritate evrei.

Se cunosc foarte bine eforturile sustinute ale celor care au condus destinele unitatii, unele interventii chiar in sfera politica, pentru ca aceste terenuri sa fie pastrate. Sub amenintarea unor boli inchipuite si inventate precum TBC-ul la vaci si pesta porcina la porci s-a oprit prelucrarea unor produse precum cascavalul si smantana si s-a limitat inmultirea capetelor porcine si implicit extinderea fermei de porci totul culminand cu cresterea artificiala a pretului la carnea de porc din birourile ANP fapt ce a dus la stoparea vanzarilor si inchirierea pe bani multi a unor spatii frigorifice la frigoriferul din oras pentru a fi pastrate carcasele de carne care nu mai erau la mare cautare nici macar in sistem datorita pretului de livrare. Aceasta afacere a adus multe beneficii unor persoane sau grupuri de persoane dar au prejudiciat unitatea de achizitionarea unor utilaje sau unelte agricole unitatea fiind nevoita sa angajeze, datorita subfinantarii intentionate de catre ANP, subfinantare ce a capatat cote alarmante pe vremea fostului director general adjunct Ungureanu, si sa inchirieze prin licitatii dubioase de la diversi indivizi aceste utilaje. Astfel s-a reusit de-a lungul vremii implementarea unui boicot total, inducerea idei ca productia a stagnat, ca oamenii nu isi mai fac treaba.
         
            S-a crezut initial ca odata cu numirea pe post a unui director stabil, prin concurs, lucrurile vor intra pe fagas normal, numai ca nu prea a fost asa. Si aici se pun multe intrebari. De ce doamna Director nu se spune oamenilor adevarul? De ce avand forta de munca, utilaje, tractoare performante, specialisti, nu s-au facut la timp lucrarile agricole, insamantarea terenurilor? De ce nu au fost pedepsiti exemplar cei care fura ingrasamitele, semintele si motorina dar si cei raspunzatori de intarzierea lucrarilor? Stiti oare ca unii dintre ei si-au facut vile mai frumoase ca a dvs.? Nu am vazut-o dar asa vorbesc gurile rele, cum ca veti avea in curand o vila! De ce nu se spune oamenilor adevarul, de ce nu aveti demnitatea sau interesul sa ii deconspirati pe cei care vor sa deposedeze unitatea de terenuri? Cum este posibil ca terenurile sa fie arendate si muncite de altii si PPL care vor sa munceasca sa nu aiba unde? De ce sa ne multumim cu firimiturile pe care le arunca altii? Pentru ca nu mai exista implicare, pentru ca unele persoane au preferat castigurile efemere si au vandut tot, fara sa le pese de personal si au preferat sa taca si sa ascunda interesele oculte ale unor organizatii interesate de profit. Pentru ca unele persoane s-au transformat in cioclii si se reped sa bata, la comanda, cuie in cosciugul in care sunt inchise definitiv sperantele unor oameni. De ce vreti doamna sa ramaneti in memoria oamenilor ca omul care in loc sa-l resusciteze, a lasat un muribund in calea hienelor.

Spuneti doamna oamenilor ce s-a discutat in biroul prefectului, reprezentantul guvernului in teritoriu, unde ati fost chemata, desi unii spun ca v-ati dus intentionat, lasandu-i pe la usi pe ceilalti doi directori de penitenciare din Craiova cu ocazia unei sarbatori mari in Craiova!! Nu de alta dar unii dintre reprezentantii politicilor locale, dupa mult trambitata descentralizare administrativa, o crima indreptata impotriva romanilor ca multe altele, se vad de pe acum nababi, ba chiar se si lauda ca o sa puna mana pe terenurile penitenciarului (nota Admin – inclusiv prietenul dvs. dl. deputat M.C. ). Pentru acestia am o sila profunda, pentru ca nu sunt romani, si ii numesc cu tarie hoti si vanzatori de tara. De ce lasati sa planeze suspiciunea ca sunteti omul cautat si cumparat de ei ca sa faceti ceea ce ei isi doresc cu ardoare, sau poate asta e adevarul?? !

Si mai este un lucru straniu, furturile sistematice devenite periodice in urma carora nimeni nu reactioneaza desi au fost propuse solutii chiar de catre cei care sunt acuzati intotdeauna ca nu isi fac treaba. Si mai dubios este faptul ca in nici unul din cazuri nu au fost prinsi faptasii, organele de ancheta neavand niciodata date suficiente pentru prinderea acestora.


 

4 comentarii:

  1. a cazut la intelegere sa dea terenurile inca inainte sa se schimbe coloratura politica . Nu are nici un interes ca penitenciarul sa mearga bine si asta se vede din tot ce a facut , sau mai degraba nu a facut pana acum .

    RăspundețiȘtergere
  2. E adevarat, solutiile de arendare a pamanturilor erau deja
    agreate inainte de alocarea fondurilor reduse pentru cultivarea acestora.
    Despre interes ce sa mai vorbim ? Se vede vreun lucru bun dus la bun sfirsit ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc admin. pentru publicarea postarii.Oamenii au dreptul sa stie.Mai am de facut mici completari la postare.Sa nu uitam ca asa zisa pesta porcina a dus la prabusirea controlata a celui mai mare combinat de crestere si sacrificare a porcilor din Europa,COMTIM Timisoara.In legatura cu cercetarea oamenilor din operativ de comisia de disciplina ,acestia sa nu uite ca au dreptul la aparare si sindicatul trebuie sa puna la dispozitie un avocat la cererea acestora si ca in cazul in care se dovedeste nevinovatia acestora ,acestia pot depune plangere impotriva celui care a dispus trimiterea in comisia de disciplina si pot cere daune morale.In orice norme de securitate a bunurilor gestionarul poate fi acuzat de neglijenta atunci cand nu isi asigura bunurile corespunzator sau nu cere acest lucru conducerii.Orice magazie,depozit sau incapere unde sunt depozitate bunuri trebuie asigurata cu usa metalica,gratii si sigiliu.Restul sunt discutii desarte !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. molahu omar27 martie 2013, 09:27
      Orice magazie,depozit sau incapere unde sunt depozitate bunuri trebuie asigurata cu usa metalica,gratii si sigiliu.

      de acord. Asta zic si eu, inainte de toate asta trebuie stabilit. Din ce am auzit sigiliul nu-l pune nici macar in prezent, maine, poimaine iar va spune ca-i mai lipseste ceva. Nu mai vorbesc de faptul ca eu am mari semne de intrebare cu privire la existenta sau nu a acestora in incinta.

      Ștergere