joi, 28 februarie 2013


NOTĂ: Orice asemănare cu întâmplări sau persoane reale este absolut întâmplătoare. :)

(no subject) Inbox        x

(editat Admin)< (editat Admin)@yahoo.com>

            7:10 PM (55 minutes ago)                   

to me

Salut (editat Admin)
Cred ca gresesti in felul cum procedezi . Faptul ca publici pe blog anumite aspecte o pun in garda pe directoare si ii dau posibilitatea sa se gandeasca la modul cum isi sustine propria varianta . Poate ar trebui sa sesisezi direct Bucuretiul si sa vina un control care sa o ia prin surprindere .
Dupa articolul cu cimentul din unitate a stat de vorba cu (editat Admin) si cu altii din unitate si au stabilit sa sustina ca a cedat tot ce a adus pentru a se finaliza anumite lucrari din unitate .
Dupa ce ai scris dimineata de fierul vechi a fost mare agitatie . I-a cerut lui domnul doctor (editat Admin) cat si la alti colegi sa scrie diferite lucruri despre tine . Din cate am inteles domnul doctor (editat Admin) a refuzat dar altii au scris .
Dar a avut posibilitatea sa se acopere si la ceea ce ai scris despre vila ei . (editat Admin) a stat toata ziua pe sectie unde a facut mai multe reparatii si a adus din magazia din spate mai multe obiecte retrase in anii trecuti , cat de cat bun e, si care nu figureaza in evident e, i-a pus pe hoti sa le curate si incearca sa aduca tot ce are pentru sectii la numarul care ar trebu i.
Ca sa acopere masinile de fier vechi care nu apar inregistrate in unitate vor sa sustina ca acestea ar fi fost incarcate de la Leu sau transpoartele s-au efectuat cu masina unitatii .
(editat Admin)



Mulţumesc pentru sfat, dar nu doresc să fac rău nici unei persoane în mod gratuit. Da, ai dreptate în ceea ce spui, dar nu asta doresc. Sper doar că prin semnalele transmise prin intermediul articolelor, persoanele vizate direct sau indirect de acestea să conştientizeze faptul că un director, indiferent de relaţiile pe care susţine că le are, nu este intangibil.

Şi nu numai că nu este intangibil dar fie asocierea cu acesta, fie doar acceptul mai mult sau mai puţin tacit în a accepta abuzurile şi ilegalităţile unui personaj cu astfel de apucături le poate cauza chiar lor probleme.

Mi-ar fi uşor să fac o sesizare către Administraţia Naţională a Penitenciarelor sau către alte instituţii abilitate dar nu m-ar încălzi cu nimic faptul că nu am încercat să-i conştientizez pe unii colegi, unii dintre aceştia chiar nu merită să aibă probleme doar pentru că, într-un moment de rătăcire, au achiesat la prostiile individei.


Este adevărat că nici aceste lucruri care par mărunte, şi pe care le-au făcut şi alţii înaintea ei,  nu sunt de neglijat, dar mult mai important este situaţia absolut dezastruoasă a unităţii.

Faptul că în urmă cu două zile s-a decis achiziţionarea a 16 tone fân şi 120 tone porumb siloz  în condiţiile în care experimentele individei privind conducerea activităţilor de la Ferma Leu, în anul 2012, au dus la întârzierea  însilozării culturii de pe 260 hectare porumb (125 ha porumb siloz masă verde + 135 ha porumb boabe calamitat).
Însilozarea târzie a acestora, după trecerea perioadei optime de recoltare cât şi însilozarea târzie şi parţială a porumbului de boabe calamitat, deşi semnele calamităţii erau vizibile de mult nu-i pot fi imputabile decât individei ce experimentează pe noi şi promovează şi se răzgândeşte în funcţie de toanele avute.

Acestea sunt lucruri care dor, puţini sunt cei care ştiu stocurile de furaje şi cereale, cu excepţia orzului şi triticalelor acestea mai asigură o perioadă între 1 lună şi 2 luni, la fel de puţini sunt cei care ştiu că până în prezent din aproape 950 hectare cultivaţi în fiecare an agricol acum sunt cultivaţi doar 235 ha (120 ha orz, 95 ha grâu, 20 ha secară) iar 600 ha nici araţi nu sunt. Cine va răspunde pentru prejudiciul creat de decizia ce a dus la distrugerea Munax-ului care acum aproape 2 ani, când s-a lucrat în ture, a arat aproape jumătate din pământuri? Noi vom răspunde când cineva, acolo sus, va trage linie.

Masa verde ajunge pentru 2 luni şi noi de abia ieri am redemarat procedurile de achiziţionare a seminţelor pentru culturile de primăvară. Cât durează procedurile de achiziţii (minim 45 de zile) cât durează aprovizionarea cu seminţe, cât durează organizarea sau dezorganizarea însămânţării ... rezultatul e previzibil.

Suntem nevoiţi să schimbăm permanent planul de culturi pentru a acoperi întârzierile mari ale lucrărilor agricole, susţinând, mai nou, că nu avem nevoie de o parte din terenuri şi motivăm lipsa banilor din buget. Parcă cei care au fost înainte s-au înecat în ei. În aceleaşi condiţii, acelaşi lipsuri, dar măcar cu simţ de răspundere, am cultivat tot !

Câţi ştiu că ne-am subevaluat capacitatea de producţie doar pentru a acoperi lipsa furajelor ce se previzionează în anul 2013? De ce trebuie să răspundem noi că Mirel Petronel D. şi alţii ca el au experimentat pe noi?

Stocuri pe final, lucrări agricole întârziate, peste 600 de hectare nici măcar arate, decizii greşite şi cu impact negativ mare, credeţi că ANP-ul nu va trage linie? Şi pentru ce? Pentru că individa a fost numită la Prefectură directoarea de la ferma partidului şi de atunci, împreună cu alţii se visează mare director de penitenciar? Noi vom plăti factura, nu ea. Aşa cum zicea un comentator, unii din noi avem unde ne duce, avem o oarecare pregătire ce se pliază, dar sunt mulţi alţii care nu au.


18 comentarii:

  1. exista o singur solutie legala si viabila la problema voastra . Rocada intre dl Tatulescu , care e economist , si dna Laiu care e psiholog . Fiecare are ce vrea , dl Tatulescu un penitenciar conform pregatirii , dna Laiu un penitenciar asa cum isi doreste . Din ce cunosc amandoi se simt ca pestele pe uscat unde sunt in prezent .

    RăspundețiȘtergere
  2. Este realist materialul de mai sus;ar fi bine sa se verifice in perioada octombrie-decembrie prezenta tractoristilor la servici,ce activitate au desfasurat in cele 8 ore de servici,precum si cine i-a coordonat,de ce nu s-au desfasurat lucrarile agricole la timp si de ce s-a ajuns in aceasta situatie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa este Domnul Tatulescu ar trebui sa se ocupe de Pelendava, este economist si acolo unde este acum nu-si foloseste pregatirea de economist.
    Daca ANP vrea salvarea Pelendavei trebuie urgent mutat Dl Tatulescu acolo, poate dovedii cat de capabil este.
    Despre Doamna Directoare la PMT Craiova, nu cred ca este cazul vreti sa termine si PMT? Nu-i trebuie mai mult de 1-2 ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e buna si normala rocada asta , asa este .

      Ștergere
    2. ANP o sa faca ceva atunci cand va fi prea tarziu , sau dupa ce va fi prea tarziu .

      Ștergere
  4. Pt anonimul de la 22.33
    Nu stiu daca esti gresit informat sau esti un raspandac al ,,directoarei'' Bovary. Cred ca ceea ce ai scris este ceea ce si-ar dori ea. Spun ca esti pe langa subiect deorece domnul Tatulescu de cand este la minori a avut rezultate bune pe cand individa...Si nu mai spune de pregatirea ei, stim ca cea mai inalta functie pe care ar face fata ar fi de educator(ar fi ceva probleme si pe acolo dar ar putea fi trecute cu vederea). Daca ar face rocada asa cum recomanzi, cred ca pana la sfarsitul anului ar pune pe butuci si penitenciarul din Bariera!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai mai nu fiti rai, a venit din colectivul vostru, nu ii va fi greu sa se reintegreze. O stiti, va stiti, va fi mai bine cu ea care cunoaste dedesubturile muncii socio-educative cu minorii.

      Cred ca ar fi sefa perfecta pentru voi.

      Ștergere
    2. Si l-ar lua cu ea si pe gospodarul G.V. ce oricum vrea sa vina gospodar la una din sectiile noi.

      Numai functia spune multe despre acest G.V.,un mare, mare gospodar. Si dupa cum veti vedea in articolul de asta seara are o slabiciune fata de unitatea unde s-a angajat prima data. Chiar si astazi a fost pe la voi, de fapt, nu numai pe la voi. :)

      Ștergere
    3. ha, ha , ce-mi plac glumele tale . Lasa sa ramana la voi mult si bine . Am avut-o in colectiv si stim cine este .

      Ștergere
  5. Am spus acum cateva zile ca aceasta va fi explicatia ei pt ciment! Gura prostului adevar graieste! Sa dea si ea o sticla de suc (sigilata, sa nu ma lachesc) ca-i dau idei sa se scoata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu este psiholog, este educator. Ar fi bine daca ar avea succes in educatie, dar la ce caracter are ma indoiesc ca ar putea avea succes. Cred, ca ar trebui sa inceapa cu propria educatie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum nu poti invata calul batran sa mearga in buiestru, nu poti nici ceea ce spui acum sa se mai intample.

      Un exemplu elocvent este ceea ce s-a intamplat ieri, pe sfarsitul programului intr-un birou de financiar. Dar cum acest aspect va face subiectul unui articol mai amplu in acest week-end, deocamdata e suficient.

      Oricum va fi pitoresc la fel ca articolul cu Targul de saptamana. Aceleasi mahalagisme ieftine.

      Ștergere
    2. ce educatie ai vrea sa aiba ? ai vazut vreodata cum isi tine copii pe soldul drept ?

      ceva gen :

      http://www.evz.ro/detalii/stiri/toate-eforturile-depuse-pentru-integrarea-romilor-o-amintire-903647.html

      Ștergere
  7. Si doctor x se visa mare director de puscarie, noroc ca doar ne-a speriat cu asta. El nu mai da banii pe fierul vechi nici la capela si nici pentru invitati, asa ca sa zicem multumesc, ea este mai temperata.

    RăspundețiȘtergere
  8. pt. 19,30 - acum va dati seama de ce refuza Barbu Adriana sa vina macar o data pe saptamana sa va scoata din ra...t? Cu asa gospodar va mananca gaia.
    Rocada de care se vorbeste este dorinta veche a madamei la sfaturile celei care i-a facut lucrarea de management (o alta somitate= cea mai desteapta, cea mai frumoasa, cea mai proas.. pata ) era cat pe-aci sa-mi iasa altceva pe cioc. Ce sa-i faci- ii deranjaza pe multi omu. Madama a avansat ideea de cand a luat postul. Atunci poate se mai salva ceva, acum cred ca e destul de tarziu. Sunteti pe undeva pe la ora 12 si un sfert. Dar poate incercati cu Bechi ca el se pricepe la toate de la agricultura la aerospatiale si mai sus de ele.

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani Oana. Tineo tot asa, baga capul in pamantul patriei si mergi inainte.

    RăspundețiȘtergere